E-cigaretter att köpa på nätet

Det var länge sedan cigarettrökning sågs som något positivt för hälsan, men faktum är att man förr såg det som lenande för lungorna och lugnande för humöret. Idag vet man att rökning är väldigt skadligt för hälsan och att risken att drabbas av en mängd olika sjukdomar ökar om man ägnar sig åt rökning. Många njuter dock än idag av att ta en cigarett då och då trots att de vet att det är väldigt dåligt för hälsan. Det är också ofta otrevligt för ens omgivning om man röker, eftersom det luktar ganska starkt och röken kan ha en stickande känsla i ögonen.

Nya tider

Idag finns det dock alternativ till dessa farliga cigaretter. Den nya tekniken har nämligen åstadkommit något så finurligt som elektroniska cigaretter. Elektroniska cigaretter ger bara ifrån sig vattenånga och luktar även vanligtvis gott. På många ställen är det till och med tillåtet att röka e-cigaretter inomhus eftersom röken snabbt försvinner och inte lämnar efter sig fläckar på väggar och tak. Elcigaretters rök innehåller heller inte alla de de farliga ämnen som finns i traditionella cigaretter och det är valfritt om man vill ha e-cigaretter med eller utan nikotin. Vissa röker enbart för att de tycker att de smakar gott.

Var kan man köpa e-cigaretter?

Det finns många olika typer av e-cigaretter. Egentligen är det lite missledande att kalla dem för cigaretter eftersom endast en del av dem faktiskt ser ut som cigaretter. Det finns även så kallade e-ciggar och e-cigg som ser ut som till exempel pennor. Man kan helt enkelt köpa en e-cigg som ser ut som man själv vill att den ska se ut. Det finns särskilda butiker som säljer e-cigaretter och ibland finns dem även hos tobakshandlare. Men det allra bästa och enklaste sättet att hitta det man behöver inom e-cigg är att handla dem på nätet. Då har man nämligen möjlighet att jämföra många olika typer, och det är ofta även lättare att hitta ett bra pris.

Hur fungerar elcigaretter?

Det finns lite olika typer av elcigaretter. Dels finns det sådana som bara kan användas en gång och där elcigaretten redan är preparerad och klar hos tillverkaren. I andra fall behöver man köpa till så kallad e-juice som är den vätska som förångas när man använder sig av sin e-cigarett. E-juice går även att hitta med CBD för den som önskar klå två flugor med en smäll. E-juicen finns i väldigt många olika smaker, styrkor, och så vidare. Man fyller på sin e-cigg med e-juicen sedan trycker man på en knapp och suger in röken då man använder sig av den. Eftersom e-ciggen kräver elektricitet för att kunna fungera behöver man även ha ett fungerande batteri. Batteriet kan vara möjligt att ladda upp eller så använder man sig helt enkelt av vanliga utbytbara batterier.

Är e-cigg ofarligt?

Det har diskuterats kring huruvida e-cigg verkligen är så ofarligt som det sägs. Nikotin är ju en beroendeframkallande substans och man menar att det finns farliga ämnen även i röken från en e-cigg. Men alla verkar dock överens om att e-cigg är mycket bättre än att röka vanliga cigaretter. Är man rökare gör man alltså gott i att byta ut de vanliga cigaretterna mot en e-cigg.